Начало Лекари Д-р Динев

Д-р Диньо Динев

специалист нервни болести

Услуги:

Работи по договор със здравната каса:

- неврологични прегледи

- ЕЕГ /Електроенцефалография/

- ДСГ /Доплерова сонография/

*допълнително срещу заплащане
- ЕМГ/Електромиография
- Озонотерапия

Озонотераия

Заболяванията на гръбначния стълб и периферната нервна система/дискови хернии, дископатии, спондилози, радикулити и плексити/ са едни от най-често срещаните в неврологичната патология. Те засягат хора във всички възрасти, ограничавайки тяхната работоспособност и често водят до частична инвалидизация. Лечението  налага продължителен прием на медикаменти с множество странични ефекти, а голяма част от болните имат заболявания, които са контраиндикация за това лечение.

Оперативното лечение, което се смята за радикално е с незадоволителен ефект, поради честите рецидиви и срастванията, които се получават след една такава оперативна интервенция.

Идеята за неоперативно лечение на дисковите хернии е забележителна и озонотератията, базирана на научни принципи и десетилетен опит дава реална надежда  и възможност  за хората страдащи от това мъчително и инвалидизиращо заболяване.

При дисковата болест  озонотерапията се прилага основно по  два метода:

1. Метода „Дискосан“ - озоно-кислородната смес се прилага паравертебрално  в поясния, гръдния или шиен отдели на гръбначния стълб в зависимост от мястото на патологията.

2.Дисколиза, при който метод под рентгенов контрол се инжектира озоно-кислородна смес вътре в диска.

В новооткрития Кабинет по Озонотерапия в гр.Сливен находящ се в Поликлиника „Цетрал“ прилагам метода „Дискосан“, който  има следните предимства:

- Прилага се амбулаторно- не се налага хоспитализация, поради минималната инвазивност на манипулацията.

- Няма контраиндикации /противопоказания/.

- Повече от 90% успеваемост.

Лечението се състои в инжектиране на озоно-кисрородна смес в паравертебралната мускултура в зоната на засегнатия диск. В зависимост от състоянието на пациента за един лечебен курс се изискват 12-15 процедури, най-често два пъти годишно. Метода е много ефективен и по този начин се постига ефект дори при пациенти неповлияващи се от медикаментозно лечение. Озоно-кислородната смес има специфични въздействия върху диска, действа на молекулярно ниво, което довежда до редукция на хернията. Озона действа противовъзпалително и болкоуспокояващо, намалява отока и възпалението в засегнатия участък, подобрява микроваскуларизацията, което засилва кръвоснабдяването, необходимо за оздравителния процес.

Съчетанието на озонотерапията с други медикаментозни и физикални методи  повишава ефективността и.

Озонотерапията прилоложена интравенозно като озониран физиологичен разтвор има общоукрепващо, тонизиращо и противовъзпалително действие. Подобрява функцията и регенерацията на централната и переферна нервна системи и се използва  при лечението на множество неврологични заболявания: Диабетна полиневропатия, Мозъчен инсулт, Множествена склероза, Съдови  и дегенеративни заболявания на мозъка.


Работно време:

От Понеделник до Петък : 8:00 до 17:00 часа.

Събота и Неделя са почивни.

Телефони за контакти :

дом.тел : 044 63 63 95

мобилен : 0887 977 599

E-mail : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.